Ако сте ја загубиле картичката „Скопска“ и треба да купите нова, тоа не можете да го направите уште од 10 декември во центрите „Скопска“ на Бит Пазар, во Транспортен центар и во центарот на Скопје, пишува „Порталб.мк“.

Во ЈСП велат дека нови картички ќе бидат пуштени на продажните места во првите денови на новата година.

Граѓаните бурно реагираат на недостигот и кажуваат дека во ЈСП на Бит пазар им рекле дека картички „нема да добијат до 10 јануари“.

Од ЈСП го негираат ова.

„Лицето одговорно за овој сектор е на одмор и на работа ќе дојде во првите денови на јануари“ гласи одговорот од Јавното сообраќајно претпријатие.