По неколкучасовни преговори работните групи вчера не постигнаа договор за рефoрмите во медиумите.

Белгискиот олеснувач Питер Ванхауте на својот профил на „Твитер“ најави дека разговорите ќе продолжат денеска попладне.

Пред почетокот на вчерашната средба на работните групи во Клубот на пратеници, Ванхауте изјави дека ситуацијата никогаш не е безнадежна и дека ќе продолжат со преговорите со надеж дека ќе се постигне договор.

Најголем проблем во преговорите засега се составот на Агенцијата за медиуми и владиното рекламирање.