fbpx

Нема да продолжи летното сметање на времето, одлучи Владата

-

Во сметањето на времето промени нема да има, па така, граѓаните овој викенд во ноќта меѓу 29 и 30 откомври ќе треба да ги поместат стрелките на часовниците за еден час наназад. Имаше можност да се задржи летното сметање на времето, но сепак тоа нема да се случи.

Откако Министерството за економија направило анализа, Владата денеска одлучила да не продолжи летното сметање на времето. Владата анализираше дали Македонија би можела да биде меѓу првите држави во Европа која ќе остане на летното сметање на времето, за тоа да помогне да се заштеди електрична енергија.

ВМРО-ДПМНЕ и Левица со амандмани против покачување на платите на судиите и обвинителите

ВМРО-ДПМНЕ и Левица денеска со 4.500 амандмани ги блокираа четирите закони кои предвидуваат покачување на платите на судиите и јавните обвинители, како и на судскиот и обвинителскиот совет. Предлог-законите...
Download Nulled WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
udemy free download
download coolpad firmware
Download Best WordPress Themes Free Download
free online course