„Гугл“ официјално го повлече од продажба телефонот „нексус 5“. Компанијата уште кон крајот на декември минатата година соопшти дека од 11 март, претходната генерација „нексус 5“ ќе биде повлечена од нивната официјална веб-страница.

Моделот кој го произведува „Ел-Џи“ имаше голем успех меѓу корисниците, пред сè поради солидниот хардвер и ниската цена.

Наместо тоа, сега е достапен само моделот „нексус 6“, кој го произведува „Моторола“ и чија цена е значително поголема во споредба со „петката“.