Дополнителниот заменик-министер за финансии, Кире Наумов, се сретна со извршната директорка на Стопанската комора на Македонија, Јелисавета Георгиева.

На средбата зборувале за проблемите со кои се соочуваат компаниите, а се во рамки на надлежностите на институции кои се поврзани со надлежностите на Министерството за финансии, како што се Управата за јавни приходи и Царинската управа.

– Беше истакната неопходноста од навремено исплаќање на обврските од државата кон приватниот сектор врз основа на извршени работи и услуги, како и поврат на средства врз основа на даноци, како услов за обезбедување на потребната ликвидност во стопанството. Заедничка беше определбата дека компаниите не смеат да трпат негативни последици од политичката нестабилност во државата  – се вели во соопштението од кабинетот на Наумов.