Фото: Влада на Република Северна Македонија

Македонското небо од денес и официјално е дел од системот на НАТО алијансата за воздушно патролирање. Авионот АВАКС и борбените воздухоплови Ф-16 на НАТО денес прелетаа над главниот град со цел да демонстрираат како се изведува мисијата на Алијансата за воздушно патролирање над С. Македонија.

АВАКСОТ слета на скопскиот аеродром, додека два авиона Ф-16 предвидено е да слетаат околу 15 часот.