fbpx

Народна банка поднесе кривична пријава против поранешни челници на „Еуростандард банка“

-

Народната банка до Јавното обвинителство поднесе кривична пријава против поранешни одговорни лица во „Еуростандард банка“ АД Скопје – сега во стечај. Поднесената кривична пријава е во согласност со членот 181 од Законот за банките, со којшто се нормира кривичното дело – Предизвикување стечај на банка.

„Истовремено, до Јавното обвинителство, Народната банка предложи и преземање мерки коишто се во насока на натамошна заштита на интересите на доверителите. Заради карактерот на постапката и почитувајќи ги надлежностите на Јавното обвинителство и правото на пресумпција на невиност, во овој момент, Народната банка не би можела да сподели подетални информации“, се вели во соопштението на Народната банка.

Народната банка во август годинава ѝ ја одзеде дозволата за работа на „Еуростандард банка“ поради неисполнување на минималните услови за работа.

„И мојот идентитет постои“ – се одржа Маршот за видливост на трансродовите лица

Под мотото „И мојот идентитет постои“, граѓани и активисти вчера попладне по петти пат во земјава маршираа за видливост на трансродовите лица. Маршот го организираше граѓанската иницијатива за заштита...
Download Premium WordPress Themes Free
Download Premium WordPress Themes Free
Download Premium WordPress Themes Free
Download WordPress Themes
free online course
download samsung firmware
Free Download WordPress Themes
udemy free download