Петнаесетгодишен ученик вчера, доцна попладнето, бил нападнат од две лица, во државното средно училиште „Панче Караѓозов“, кои со остар предмет му нанеле исеченици на градниот кош и на рамото, информира полицијата.

Нападот, според полицијата, се случил околу 17.40 часот.

Ученикот бил пренесен во Ургентниот центар, а полицијата презема марки за откривање на сторителите.