2014 година е најтопла во последните 135 години, покажа годишниот извештај за состојбата на климата, а температурата дополнително ќе се зголемува.

Климатските промени влијаеле и врз температурата на најголемиот остров на светот, Гренланд. Ако пред осум години, во овој период од година, температурата изнесувала минус 35 Целзиусови степени , во летото 2014 година температурата била плус 27 Целзиусови степени, што е 62 степени потопло од пред осум години.