Фидел Кастро Дијас-Баларт, најстариот син на поранешниот кубански лидер Фидел Кастро, изврши самоубиство, соопштија утрово кубанските државни медиуми.

„Докторот на науки Фидел Кастро Дијас-Баларт, кој неколку месеци беше под лекарски надзор поради тешка депресија, изврши самоубиство на 1 февруари, на 69-годишна возраст“, пренесе кубанскиот весник „Гранма“.

Фидел Кастро Дијас-Баларт е роден пред Кубанската револуција, во бракот на Фидел Кастро со Мирта Дијас-Баларт, ќерка на кубански политичар.