Најнови гејминг вести: Black Myth Wukong, WoW, Diablo 4 и Summer Game Fest 2024

Диабло 4 доби нов систем за менаџирање на оклопи, оружја и накит -со персонално левелирање на ајтемите. Сите сезони можат да се играат и бесплатно со освојување драстично помал дел на понеквалитетни скинови одошто кога би платиле за сезона

WoW Void Elf Mage Eldridzh скриншот од лична архива на Иван Стојановски
WoW Void Elf Mage Eldridzh скриншот од лична архива на Иван Стојановски

Во најновите гејминг вести ви ги прикажуваме трејлерите за новите експанзии на WoW и Diablo 4, како и најновиот трејлер за Black Myth Wukong која моментално е најнарачувана игра на Steam во предпродажба. Wukong е souls игра за која имаме и претходни написи, а излегува на 20 август додека WoW Тhe War Within е најавена дека ќе биде live na 28 август. Првата експанзија за Diablo 4, пак, ќе излезе на 8 октомври годинава. 

Повелете и погледенете го трејлерот прво за следната Souls like игра што е веќе хит и пред да излезе Black Myth Wukong :

Ова е трејлер во кои се прикажани сите бонуси, козметика, ајтеми и сè друго за колекторското издание. Кралот Мајмун или Ву Конг е фасцинантен имагинарен лик од кинеската митологија, а играта е доста добро сработена и потегна огромен интерес иако веќе е долгонајвувана. За ликот и самата игра имаме детален напис што може да го прочитате овде. Играта веќе го достигна статусот на најпреднарачувана игра на Steam а трејлерот беше прикажан на настанот Summer Fest 2024 што може да го погледенете во целост -со најави и на други привлечни игри иако повеќето се најавени и пред настанот:

На фестивалот беше спомнато дека и многу помали независни indie студија во последно време прават игри што добро се продаваат.

Што се однесува до World of Warcraft: The War Within ова е најновиот трејлер за следната експанзија:

Главниот негативец во играта според трејлерот ќе биде жена voidelf mage што е негативец гладен за ултимативна моќ. Воид елфите се претходни Синдореи или Крвави Елфи којшто пак претходно биле High Elves на страната на Алијансата. Секако имаше и многу претходни најави а продолжуваат и реоживеаните класик сервери во меѓувреме. Единствената негативност што мора да се плаќа континуирано за да се игра WoW што повеќето гејмери го сфаќаат како многу лош фактор. Но такви се Близард.

Диабло 4 експанзијата наречена Vault of Hatred исто така беше најавена и презентиана преку трејлер:

Диабло 4 доби нов систем за менаџирање на оклопи, оружја и накит -со персонално левелирање на ајтемите. Сите сезони можат да се играат и бесплатно со освојување драстично помал дел на понеквалитетни скинови одошто кога би платиле за сезона.