Најавена e експанзија во изработка за Elden Ring наречена Shadow of the Erdtree

Фото: Принтскрин, Bandai Namco, Youtube

Најавена e првата експанзија во изработка за Elden Ring наречена Shadow of the Erdtree. Според најавата на официјалниот твитер налог на играта, големото дрво Erdtree личи дека е уништено. Гејмерите почнаа да шпекулираат за сите информации што можат да се извлечат од фотографијата, но сè уште не се знае дали дејството ќе се одвива по настаните во играта или пред нив.

На фотографијата се гледа и ликот Микола што го јава коњот на главниот јунак – Торент. Бидејќи во играта ја среќавате нејзината сестра која ве води низ приказната, а Микола само се спомнува како личност осудена да биде вечно млада -од тука е и шпекулацијата дека дејството можеби може да биде и сместено во времето пред настаните од оригиналната игра. 

Мора да се напомене дека ништо од ова не е сигурно, но гејмерите сакаат да комбинираат свои фан-теории. Додека други информации освен твитот и нема.