Специјалната јавна обвинителка, Катица Јанева, денеска се чувствува подобро, но сè уште не знаеме дали ќе се појави на седницата на Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците, велат од СЈО за „Мета“.

Синоќа по дводневна расправа за вториот извештај за работата на СЈО и одговарање на пратенички прашања, на Јанева ѝ се слоши и таа ја напушти седницата.

– Навистина ми е жал што поради мојата здравствена состојба морав да ја напуштам седницата на Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците и се извинувам на сите пратеници што денеска не сум во можност повеќе да присуствувам на седницата – рече специјалната јавна обвинителка Јанева.

Од СЈО вечерта соопштија дека побарале лекарска помош и дека здравствената состојба на обвинителката е под лекарски надзор.

За денеска, во 13 часот, е закажано продолжение на седницата на комисијата.