Американскиот Национален центар за урагани предупреди дека овој викенд заливското крајбрежје на САД би можело да го погоди нов ураган и дека ако тоа се случи, на мета ќе бидат Алабама и Талалахаси.

Ова предупредување следува еден месец откако огромни делови на југот на САД и Карипските Острови останаа уништени од ураганите што ги погодија.

Ураганот Харви предизвика поплави какви што не се беа случиле од ураганот Сенди од 2012 година.

Потоа следуваше Ирма која уништи неколку острови од Карибите пред да се упати кон Флорида.

Ураганот Марија подоцна го погоди америкланскиот дел од островот Порторико.