Со вчерашната изјава, Љупчо Николовски од СДСМ уште еднаш покажа дека нема никакви конструктивни идеи, туку воден од желбата постојано да биде присутен во медиумите, само шири клевети, манипулации и дезинформации, надевајќи се притоа на политички поени, се вели во реакцијата на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ) на вчерашната прес-конференција на Николовски.

„Уште еднаш ќе потсетиме дека покрај законската постапка која е спроведена во целост, министерот Михаил Цветков пред исплатата на средствата дополнително формираше комисија за проверка на изведени работи поврзани со чистењето на каналите за одводнување и за наводнување, во чиј состав, покрај членови од МЗШВ, има и членови од други надлежни државни институции. Дополнително формираната комисија беше на терен, состави писмен извештај поткрепен со фотодокументација, со што се потврдува дека сите економски оператори ги извршиле активностите во согласност со условите во договорите“, се вели во соопштението министерството.

Од МЗШВ велат дека Платежната агенција работи во согласност со важечките законски и подзаконски прописи и акти, што е потврдено од сите досегашни ревизии извршени од Европската комисија, надворешните независни ревизии, како и од државниот ревизор.