Јавното претпријатие „Македонски железници – Инфраструктура“ од вчера ги исклучило од редовна работа патните премини на пругата Ѓорче Петров – Кичево, помеѓу станиците Ѓорче Петров и Јагуновце, поради зачестени кражби на делови од системот за обезбедување на премините.

Од „МЖ – Инфраструктура“ велат дека зачестените кражби на витални делови од системот за осигурување на патните премини ја нарушуваат безбедноста на железничкиот сообраќај.

Од редовна работа, како што додаваат од МЖ, ќе бидат исклучени сите пратни премини што гравитираат во делот на пругата Ѓорче Петров – Јагуновце.

„Поради ова, ЈП „Македонски железници – Инфраструктура“ апелира до граѓаните кои со нивните возила ги поминуваат овие патни премини да бидат внимателни“, стои во соопштението од претпријатието.