Одделенијата за управни работи на МВР ќе работат и в сабота и в недела на издавање лични карти на граѓаните, поради локалните избори, соопшти денеска Министерството за внатрешни работи

„Сите барања за издавање лична карта (поради оштетеување, изгубена или украдена лична карта), по законски спроведената постапка, ќе се одобруваат итно во сите регионални одделенија за управни работи при Министерството за внатрешни работи и тоа само доколку подносителот не поседува биометриска патна исправа“, стои во соопштението на МВР.

Барањата за лични карти ќе се примаат и ќе се одобруваат итно заклучно со сабота до 16.30 часот. Веднаш по примањето на апликациите за лични карти, одделот за информатика ќе ги изработува и ќе ги доставува до надлежниот сектор за навремена дистрибуција до одделенијата за управни работи.

В недела, на денот на изборите, одделенијата за управни работи ќе работат само за издавање лични карти во периодот од 7 до 19 часот.