Сите одделенија за управни работи на Министерство за внатрешни работи ќе работат денеска и утре, со што граѓаните ќе можат да извадат лични карти, информираат од МВР.

„Сите барања за издавање лична карта (оштетена, изгубена или украдена) по законски спроведената постапка, ќе се одобруваат итно во сите регионални одделенија за управни работи при Министерството за внатрешни работи и тоа само доколку подносителот не поседува биометриска патна исправа“, се вели во соопштението.

Како што соопшти МВР, барањата за лични карти ќе се примаат и ќе се одобруваат итно, заклучно со денеска до 16.30 часот.

Утре одделенијата за управни работи ќе работат само за издавање лични карти, во периодот од 7 до 19 часот.