Бујар Османи и Теодора Генчовска на вториот состанок на Заедничката меѓувладина комисија со Бугарија / Фото: МНР

Министерството за надворешни работи денеска ја објави официјалната потпишана верзија од Протоколот од вториот состанок на Заедничката меѓувладина комисија со Бугарија.

Документот кој може да се види на следниот ЛИНК го потпишаа шефовите на дипломатијата на Северна Македонија и на Бугарија, Бујар Османи и Теодора Генчовска на 17 јули.

Објавен Протоколот од втората средба на меѓувладината македонско-бугарска комисија

Напишете коментар