Христијан Мицкоски, лидерот на главната опозициска партија кој пасивно повикуваше на бојкот, а на денот на гласањето и активно го промовираше, во својот триумфализам по објавувањето на резултатите од референдумот настапи со извртени вистини и со доза на прикриен шовинизам кој покажува дека Македонците не се тие кои што гласале на овој референдум „за“, пишува „Вистиномер“.

Во обраќањето до јавноста во вечерните часови на 30.10.2018 година Мицкоски искажа најмалку три извртени вистини, од кои првата е дури и целосна невистина, од повеќе причини.

Целата статија прочитајте ја на „Вистиномер.мк“.