Ќе настапуваме како една пратеничка група, постоењето на повеќе групи не наиде на она што очекувавме, наидовме на непочитување на деловникот и не давање можност да се искаже сето она што требаше, рече новиот координатор на пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Мицевски.

Тој додаде дека од поодамна било планирано прегрупирање од десет во една група, а официјално утре ќе го известат претседателот на Собранието, Талат Џафери.

– Остануваме на ставот дека ќе настапуваме во Собранието како и досега, против целата штетна политика на СДСМ – рече Мицевски на прашање дали ќе оди на координација кај собранискиот спикер.

Тој очекува законот за амнестија да биде прифатен од мнозинството.

– Ќе имаме повторно координација во партијата, она што беше понудено како помирување не е прифатливо бидејќи е селективно – рече тој.

Драган Данев во текот на вчерашниот ден му ја отстапи координаторската функција на Никола Мицевски за нов координатор на ВМРО-ДПМНЕ.

Тие на денешната заедничка прес-конференција порачаа дека ќе настапуваат како една пратеничка група и ќе се борат против лошите политики на СДСМ.

– Оваа одлука е лична и мислам дека е време да се оди со нов координатор на партијата. Верувам дека како пратеник ќе дадам поголем придонес. Поминавме тешка година и ќе настојуваме да ги обезличиме политиките на СДСМ – истакна Данев.