Ситуацијата во Украина и заострувањето на санкциите кон Русија е тема на денешниот состанок на министрите за надворешни работи на државите од Европска Унија то ќе се одржи во Брисел.

Министрите ќе расправаат и за британско-германската иницијатива за БИХ што предвидува значаен поттик за државата доколку тамошните политички лидери надминат блокади и се посветат на спроведување реформи.

Ќе стане збор и за ситуацијата на Блискиот Исток, како и за новите мерки за борба против епидемијата на ебола.