Пратениците на Коалицијата за подобра Македонија предводена од ВМРО-ДПМНЕ утре ќе поднесат предлог-закон во Собранието на Република Македонија за зголемување на пензиите за 650 денари на околу 300.000 пензионери во државата, најави на партиска прес-конференција пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ и член на извршниот комитет на партијата, Антонио Милошоски.

– Доколку овој закон се усвои во Собранието до поддршка на уште само 10 пратеници покрај тие од Коалицијата за подобра Македонија, тогаш од февруари идната година пензионерите ќе добијат 650 денари повеќе како што беше практика додека ВМРО-ДПМНЕ раководеше со владата на Република Македонија – рече Милошоски
Тој побара поддршка од другите пратеници, велејќи дека потребни се уште 10 гласа покрај тие од коалицијата за да го оствари своето ветување.