Милан Ристески е симнат од функцијата директор на Клиниката за онкологија.

Ристески, првиот директор на клиника разрешен од новиот министер, Арбен Таравари, беше дел од протестите на иницијативата „За заедничка Македонија“, а беше и едно од лицата што влегоа во Собранието на 27 април, кога се случија дивеењата и бруталните претепувања на пратеници и на новинари.

Не неговото место доаѓа Нино Васев, лекар на клиниката.