Аргетинскиот репрезентативец и фудбалер на „Барселона“, Лионер Меси, во рамки на кампањата „Сонце за децата“, донираше 4,5 милиони аргентински песоси, или околу 450.000 евра во УНИЦЕФ.

Меси, кој е амбасадор на УНИЦЕФ, преку видеопорака порача дека му претставува задоволство да работи со луѓето од оваа хуманитарна организација.

https://www.youtube.com/watch?v=YkoC_YNk-I4