Четиринаесеттото меѓународно биенале на фотографска уметност „Фотомедија“, ќе се отвори денеска во 20 часот во Чифте-амам. Изложбата на која ќе бидат преставени околу 150 фотографии од сите седум континети е во организација на фотоклубот „Елема“.
„Фотомедија е една од ретките изложби на која се испраќаат готови, испечатени фотографии, која е апсолутно непрофитна и се базира на огромен волонтерски труд и посветеност кон фотографијата на дел од членовите на фотоклубот-организатор“, се вели во соопштението од „Елема“.
Биеналето ќе го отвори сликарот Сергеј Андреевски. Добитник на годинашната главна награда е Аугунас Ромуладас од Литванија, која претставник на Град Скопје ќе му ја врачи на Денот на градот.