Издавачката куќа „Матица македонска“ организира разновидни дружења со македонски автори на претстојниот Саем на книга.

Читателите ќе може да се дружат и да добијат потпишана книга од нивните омилени македонски автори.

Саемот на книга ќе биде отворен денеска, со почеток во 19 часот.