Основното јавно обвинителство Гостивар издало наредба за обдукција на машки труп во распаѓање, кој бил пронајден кај местото Кош, на непристапен терен меѓу селата Лазарополе и Гари, соопшти денеска Јавното обвинителство.

Обдукцијата ќе се врши во Инситутот за судка медицина, криминалистика и медицинска деонтологија во Скопје, а првичните сознанија упатуваат на тоа дека починатото лице е еден од двајцата изчезнати – татко и син, по кои се трагаше во изминатиов период на падините на планината Бистра.

„Сепак, обдукцијата треба да го утврди точниот идентитет на жртвата и причините за смртта“, велат од Обвинителството.