Со повреди завршил 55-годишен рудар во рудникот за олово и цинк  „Саса” од Македонска Каменица, откако го притиснала машина со која работел во рударската јама.

Несреќата се случила во 6:30 часот, во рударска јама, потврди портапролката на СВР Штип, Гордана Панајотова. Машината му го повредила градниот кош на рударот.

Со возило на Итната медицинска помош од Македонска Каменица, рударот е хоспитализиран прво во Кочанската болница, а потоа во штипската Клиничка болница. Од таму не можат да соопштат информации за тежината на повредите, бидејќи прегледите сè уште траат.

За настанот известен е јавен обвинител од Делчево и државен трудов инспектор, кои треба да извршат увид на местото на настанот во рудникот „Саса” во Македонска Каменица. Повеќе детали се најавуваат во текот на денот.