Македонска радио-телевизија минимално го намали долгот кон УЈП

Според најновата листа на Управата за јавни приходи (УЈП), Јавниот радиодифузен сервис – Македонската радио-телевизија (МРТ), вкупно должи 130.768.590 денари (2.126.318 евра) неплатена сума за даноци, од кои по основ на данок на додадена вредност (ДДВ) не се платени 24.408.176 денари (396.881 евра). Во однос на претходната листа на УЈП, објавена на 7 декември, долгот на … Продолжи со читање Македонска радио-телевизија минимално го намали долгот кон УЈП