Љупчо Андоновски го наследува досегашниот прв човек на УБК, Сашо Мијалков, а Горанчо Савески е нов директор на Бирото за јавна безбедност при МВР, на местото на Митко Чавков, кој стана министер за внатрешни работи, јавува „Телма“.

Ова е одлуката на денешната седница на Владата на РМ. Изборот на нови директори е по оставките на Сашо Мијалков и на Гордана Јанкулоска.