Германската авиокомпанија „Луфтханза“ понудила по 25.000 евра обештетување на семејствата на секој патник што загина во падот на авионот на „Џерманвингс“, кој, според истрагата, намерно го срушил копилотот Андреас Лубиц.

– Не можам да замислам дека некои од семејствата тоа би го прифатиле – рекол адвокатот на 15 семејства, Кристоф Веленс, оценувајќи ја понудата како непримерна.

Во трагедијата што се случи на 24 март, загинаа 150 луѓе, вклучувајќи го и копилотот Андреас Лубиц, кој ја предизвика несреќата.