Фото: Ванчо Џамбаски

Поранешниот министер за внатрешни и за надворешни работи, универзитетскиот професор Љубомир Фрчкоски, е избор на Владата за иден амбасадор на Македонија во Вашингтон, јави „Независен“.

Како што се дознава, процедурата за обезбедување агреман е почната и се чека одговор од САД.

Македонија нема амбасадор во Вашингтон повеќе од три години, откако измина мандатот на последниот амбасадор Васко Наумовски.