Денеска, со почеток од 14 часот, во ликовниот салон на Центарот за култура „Григор Прличев“ во Охрид, свечено ќе биде отворена изложба на ликовни уметници Роми од Унгарија.

Организатори на настанот се Општина Охрид и Амбасадата на Унгарија во Република Македонија.

На изложбата ќе бидат поставени 28 слики од 19 ликовни уметници.

Најавено е на отворањето да присуствуваат и да се обратат Неждет Мустафа, министер без ресор во Владата на Република Македонија, Јозеф Бенце, унгарски амбасадор во Република Македонија, Никола Бакрачески, градоначалникот на Охрид, и Горан Стојаноски, директор на Центарот за култура.