Средба на лидерите на четирите најголеми партии во Македонија ќе се одржи денеска во Клубот на пратеници, во 13.30 часот, заедно со амбасадорите на Европската унија и на САД во земјава, Аиво Орав и Џес Бејли.

Евроамбасадорот Орав ќе го презентира извештајот подготвен од експертската група ангажирана од Европската комисија, а потоа треба да се утврди дали постои простор за преговорите да продолжат.