fbpx

Лицата со цистична фиброза денеска пред Влада ќе се збогуваат со Благојче Илијевски

-

Со едноминутно молчење, свеќи и цвеќе членовите на Асоцијацијата за цистична фиброза (АЦФ) во 14 часот денеска пред Влада ќе се збогуваат најтешко болниот пациент од цистична фиброза, Благојче Илијевски кој почина вчера чекајќи го лекот „Трикафта“. Тој ќе биде погребан во Битола, во истото време.

Почина Благојче Илиевски, пациент со цистична фиброза – не го дочека лекот „Трикафта“

„Не постои поголемо кршење на човековите права од тоа да се дозволи да умираат луѓе од болести за кои има лек! Заради ова, Асоцијацијата за цистична фиброза утре во 14 ч. пред Влада ќе се збогува со еден од своите најактивни членови Благојче Илијевски, како жртва на системот и кој заради инертноста на системот од надлежните институции и заради тромите бирократски процедури, почина прерано, чекајќи го лекот Трикафта“, пишува на официјалниот Фејсбук-профил на АЦФ.

 

 

Амбасадорот на Обединетото Кралство за почетокот на реализацијата на Меѓународната стратегија за жените и девојките 2023-2030 

Понекогаш се чини дека борбата за родова еднаквост станува сѐ потешка и потешка. Жените во Иран се малтретирани поради начинот на којшто се облекуваат, девојките во Авганистан се спречени...
Download Premium WordPress Themes Free
Download Nulled WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Premium WordPress Themes Download
udemy free download
download karbonn firmware
Download WordPress Themes
udemy paid course free download