Во минатото тримесечје, LG продаде 16,8 милиони смартфони

„Ел Џи“ неодамна поднесе барање за патентирање нови имиња, кои би можеле да се искористат за претстојните смартфони на компанијата. Меѓу имињата кои се откриени, се вклучени LG G Chocolate, LG G Black, LG G Black Slim, LG G Black Sound и LG G Plus. Сите заштитни имиња покриваат широк спектар на производи, од мобилни телефони до таблети и со носечки уреди.

Пред неколку години, „Ел Џи“ имаше серија на телефони Black, која ги вклучуваше моделите LG Chocolate, LG Shine, LG Secret и LG New Chocolate BL40.

Па, може да се претпостави дека G Chocolate и G Black би можеле да бидат искористени како имиња за новите телефони.

Секако, не се искористуваат сите имиња кои ќе се заштитат со патент на вистинските производи. Меѓутоа, матрицата со новите имиња се совпаѓа со неодамна лансираните смартфони „ел џи“, како што се LG G Vista или LG G Pro.

Во минатото тримесечје, „Ел Џи“ продаде 16,8 милиони смартфони, така што сега е одлично време за нови телефони кои дополнително ќе ја подобрат продажбата.