Лекарите и здравствените работници денеска ќе протестираат во Скопје, поради неколкуте напади врз доктори и медицински сестри во изминатиот период.

Протестот под мотото „Доста е! Стоп за насилството врз медицинарите“ ќе се одржи пред Клинички центар пред ГОБ 8ми Септември, пред стара Градска болница, пред поликлиниките и Здравствени домови, како и пред ординации, во нивното време за пауза – од 11 до 11.30 часот.

Протестот го организира Асоцијацијата на специјализанти и млади лекари.