„Граѓаните од Скопје и од околината што настрадаа во ланските поплави не треба да бидат заборавени ниту од институциите, ниту од хуманите граѓани. За жал, дури и по девет месеци од водената стихија, добар дел од нив се оставени сами да се снаоѓаат и да си ги решаваат проблемите и последиците од уништените домови“, порача ЛДП.

Членови на градската организација на ЛДП со пратеничката Јулијана Николова, по повод велигденските празници, посетиле семејства зафатени од поплавите од селото Стајковци и доделиле мала помош.

„ЛДП преку посетата сака да ги потсети надлежните институции, кои се сè уште раководени од техничката влада, дека имаат законска и морална обврска за помош во овие подрачја и засегнатите граѓани не смеат да бидат оставени без поддршка“, порачува партијата.