Бостонскиот универзитет соопшти дека полицијата верува дека тревогата што денеска беше објавена во кампусот била лажна и оти е можно телефонскиот повик да бил од странство.

Бостонскиот универзитет претходно соопшти дека во кампусот има „голем број полицајци поради тревога“ и оти од луѓето се бара да го напуштат подрачјето.

Американските медиуми јавија дека нешто се случува во зградата каде се сместени универзитетската библиотека и филијала на „Бенк оф Америка“.

Бостонската полиција на „Твитер“ објави дека „се случува нешто загрижувачко“.

Полицајците ги провериле објектите и ништо не нашле.

Градоначалникот на Бостон, Марти Волш, изјави дека и покрај тоа што изгледало дека тревогата е лажна, полицијата морала сериозно да пристапи кон инцидентот. Тој додаде дека лажните тревоги се сè почести во САД.