Лажна дојава за бомба денеска ги вознемири вработените во Основен суд Тетово. Дојавата била пренесена преку писмо со назнака „ОВК“, оставена на подот од една адвокатска канцеларија, лоцирана на само неколку метри од зградата на судот.

„На 13 април ќе се бомбардира судот во Тетово, големa количинa експлозија има внатре, доста игравте со народот, соопштение ОВК“, гласела пораката напишана на кирилично писмо.

За случајот веднаш бил известен јавен обвинител, кој дал насоки за мерките и за активностите што треба да се преземат.

По целосното пребарување на внатрешноста на објектот и просторот наоколу, припадници на Единицата за антитероризам на МВР не пронашле никакви експлозивни или други средства.

Надлежните работат на расветлување на случајот. Основниот суд Тетово денеска работеше нормално.