Околу 150 луѓе беа евакуирани од аеродромот „Колјцово“ во Екатеринбург откако стигнала лажна информација за поставена експлозивна направа.

Извори од полицијата рекле дека аеродромот е прегледан и дека не е пронајдено ништо сомнително.

Според исказите на очевидци, сите што биле во зградата се извадени надвор, а на патниците кои пристигнале на аеродромот не им било дозволено да ги напуштат авионите.