Министерот за надворешни работи на Русија, Сергеј Лавров, и државниот секретар на САД, Џон Кери, се договориле дека е неопходно да се финализира листата на исламистички терористички групи.

Во телефонскиот разговор пред посетата на Кери на Москва, тие се согласиле дека одлуките за Сирија треба да бидат спроведени и пред одржувањето на новиот состанок посветен на кризата во Сирија.