Ланскиот попис откри 1.615 бракови на млади на возраст од 15 до 19 години во земјава

Дури 1.615 бракови на млади меѓу 15 и 19 години биле регистрирани во земјава на пописот што беше спроведен минатата година. Од вкупно 104.035 млади на возраст од 15 до 19 години, дури 1.355 девојчиња биле впишани како омажени, додека 260 момчиња од оваа возраст биле официјално стапени во брачна заедница, покажува најновиот сет на … Продолжи со читање Ланскиот попис откри 1.615 бракови на млади на возраст од 15 до 19 години во земјава