Шефицата на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), Кристин Лагард, останува на оваа функција уште пет години, пишува „Би-Би-Си“.

Лагард, чијшто мандат истекува во јули, е единствениот кандидат за оваа позиција.

Кристин Лагард е поранешна министерка за економија на Франција, а на чело на ММФ дојде од јули 2011 година.