Културно ехо ќе одржи конференција на тема „Студентски град, сега!“

На 27 октомври со почеток од 18 часот во Домот на културата – Општина Ѓорче Петров ќе се одржи конференција под името „Студентски град, сега!“ организирана од страна на Културно Ехо во соработка со Сити Скоп и Општина Ѓорче Петров. Оваа конференција е дел од проектот на Културно Ехо наречен „Од напуштена фабрика до студентски град“.

Целта на овој проект е ревитализација и пренамена на фабриката „Купрум“ во студентски град на културата. Од организацијата тврдат дека со пренамената на фабриката ќе се поттикне децентрализацијата на културно-образовните подрачја.

Поради почитување на препораките за заштита од ковид-19, конференцијата ќе се одржи без физичко присуство и истата ќе има пренос во живо на Фејсбук.

Културно Ехо е интернационална невладина и независна организација основана во Скопје чија цел е промовирање на одговорност за животната средина.

https://www.facebook.com/events/415004936561849

Gepostet von Cultural Echoes – Културно Ехо am Sonntag, 18. Oktober 2020