Директорите на училиштата, претседателите и секретарите на комисиите за спроведување на екстерно тестирање и на матурски испити деновиве имале состанок во Скопје, на кој им биле дадени термините за одржување на испитите.

Ова, во вечерашното гостување на регионалната телевизија „Ирис“, го кажа директорот на штипското Средно општинско училиште „Коле Нехтенин“, Атанас Крстовски.

– Секој година матурата се одржува на почетокот на јуни, но поради тоа што датумот се совпаѓа со изборната кампања, испитот се поместува – изјави Крстовски.

Датумите за полагање на државната матура се објавени на интернет-страницата на Државниот испитен центар.