СВР Штип до Основното јавно обвинителство во Штип поднесе кривична пријава против З.В. (37) од село Карбинци поради постоење основи за сомневање дека сторил кривично дело мачење животни.

Пред околу три месеци, пријавениот, пред продавница во село Карбинци, на повреден волк, кој не бил способен да се движи, со грубо постапување и со изложување на непотребни маки, му нанел непотребни болки заради изживување и изложување на страдање.

За овој случај реагираа и невладините организации за заштита на животните.