Три лица добија кривична пријава од МВР затоа што на 27 февруари годинава во угостителскиот објект „Казабланка“ физички го нападнале Тодор Петров.

По извршените консултации со јавен обвинител, Единицата за насилен криминал, во текот на денот, ќе поднесе кривична пријава против Е.Б., А.Е. и А.Б. поради основано сомневање дека извршиле насилство, казниво по член 386 од Кривичниот законик.

„На 3 март 2016 година, во Полициската станица Бит-пазар, беа повикани лицата Ќ.М. (64), Е.Б. (55), А.А. (53), И.Г. (52) и Б.А. (41), Е.Б. (32), А.Е. (37), Б.Љ. (28) и Х.А. (34) сите од Скопје. На поканата не се јавија само А.Б. и И.Г. Во извршените разговори со лицата, тие изјавија дека на 27 февруари годинава биле присутни во угостителскиот објект каде се случи кривично-правниот настан. Истиот ден во полициската станица Бит-пазар, во присуство на јавен обвинител, беше извршено соочување помеѓу оштетениот и лицата Е.Б. (32), А.Е. (37), Б.Љ. (28) и Х.А. (34). При тоа, од страна на оштетениот лицата Е.Б. и А.Е. беа посочени како лица кои биле во групата која физички го нападнала на 27 февруари во угостителскиот објект „Казабланка“, заедно со лицето А.Б.. Исто така, по дадена насока од јавен обвинител, Е.Б. и А.Е. се лишени од слобода, па ослободени со обврска во текот на утрешниот ден да се јават кај јавниот обвинител“, стои во соопштението од МВР.