Поголемиот дел од јавноста во Грција ја поддржува Преспанската спогодба, рече денеска грчкиот министер за надворешни работи Никос Коѕиас за грчката телевизија „Скај“, говорејќи за спогодбата меѓу Македонија и Грција за разрешување на спорот.

– Поголемиот дел сметаат дека го разрешивме спорот со Скопје. Има нови анкети. Претходно преовладуваа тие што се сомневаат дека е тоа, но сега е поголем бројот на оние што нè поддржуваат. Соодносот е 47 проценти наспрема 44 проценти- рече Коѕиас.